Wolvest

WOLVEST 2023

Vanuit Bestemming Wolvega wordt op 10 juni van 14.00 tot 22.00 uur het Wolvest georganiseerd. Muziek, diverse workshops, aandacht voor historie en cultuur, sport en dat allemaal op een gezellig festivalterrein voor het Gemeentehuis. Toegang is gratis. Jij komt toch ook?

ONS DORP OPNIEUW ONTDEKKEN

In de eerste fase van Bestemming Wolvega zijn we met inwoners van Wolvega in gesprek geweest over waar zij trots op zijn in Wolvega, wat beter kan en waar kansen liggen. De uitkomsten van deze eerste fase worden op een creatieve manier vertaald in dit festival. Benieuwd naar het programma?

Bekijk hier het programma van Wolvest.

Wolvest 2023
Wolvest Live muziek

MUZIEK

Aandacht voor muziek, lokaal talent en talentontwikkeling. Dit festival zit vol met muziek. De Muziekzolder Wolvega is verantwoordelijk voor de line-up en heeft gezorgd dat er voor iedereen iets te luisteren valt.

 • Het Fries Symfonieorkerst speelt prachtige klassiekers en flimmuziek, maar voor deze gelegenheid is er een muziekarrangement gemaakt door Mika de Vries met een zangarrangement van Marysa Dijkstra. Deze gaat het Popkoor Zizo! samen met het orkest ten gehore brengen.
 • De Muziekzolder Wolvega geeft het podium aan hun eigen talenten. Laat je verrassen door de talenten die Wolvega heeft.
 • Baker & Sons is ontstaan uit een blind date in de corona tijd.  Met Monique Bakker, Henk Gubbels, Paul Bergman, Willo de Bildt en Gilbert Terpstra. De band heeft inmiddels een volledig repertoire samengesteld voor het live circuit en wil deze heerlijke en bezielde muziek graag delen met het publiek.
 • Johnny Loves me: New wave, Hip Hop. Hij praat over thema’s als de zoektocht naar zichzelf, blut zijn en natuurlijk de liefde. Zijn variërende stemgeluid grijpt de aandacht, en sleept mensen mee in zijn ‘Swavy’ wereld. Deze act wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Friesland Pop en het VSB fonds.
 • Weekend at Waikiki bestaat dit jaar 40 jaar en vindt zijn oorsprong in Wolvega en wie kent ze niet? Zij gaan de avond afsluiten met een swingende show.

Bekijk het programma

WORKSHOPS

 • Miranda van Bosse werkt bij De Muziekzolder Wolvega. Op dit festival geeft zij een workshop schilderen. In deze workshop maak je met meerdere personen één schilderij. Op deze manier geeft zij inhoud aan het thema verbinden. Verbinding tussen jong en oud, tussen verschillende culturen, verschillende mensen
 • Raptiel- Ook wel Martijn Werkhoven- is een Nederlandstalige rapper afkomstig uit Franeker. De muziek van Raptiel kan het best omschreven worden als een mix tussen luchtige tracks met pop beats. Raptiel geeft een workshop in de bibliotheek. Deze act wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Friesland Pop en het VSB fonds. Je kunt je al opgeven voor deze workshop bij info@muziekzolderwolvega.nl.
 • Wolvega Natuurlijk: De Oudheidkamer presenteert een kleine tentoonstelling over Natuur in en rond Wolvega. Wat weten van de planten, de dieren, het water, de grond en de luchtkwaliteit van ons dorp? En hoe kunnen we de natuur een handje helpen. 
 • Wilde planten rond de Oudheidkamer. In de maand mei is het gras niet gemaaid en het grint niet geschoffeld. Op Wolvest proberen we hier zoveel mogelijk wilde planten te vinden. Herbarium Frisicum helpt ons deze planten een naam te geven.
 • Natuur is internationaal. In Wolvega wonen mensen met verschillende achtergronden. Veel mensen spreken meer dan één taal. En dan zijn er nog dialecten. Op Wolvest gaan we op zoek naar het woord : “Natuur” is verschillende talen.
 • Nestkastjes plaatsen. Vogelwacht Wolvega doet niet alleen aan weidevogelbeheer, maar verzorgt ook nestkastjes in de Nieuwe Aanleg en een zwaluwwand bij de Schipsloot. Vandaag komen er een paar nestkastjes bij op het Griffioenpark. Wie helpt?
 • Bloemenstraat: enYoucreations, Ute Kaiser, zorgt samen met de kinderen uit Wolvega voor een mooie bloemenstraat vanuit De Oudheidkamer naar het Gemeentehuis. De veldbloemen of grasjes die geplukt kunnen worden in de tuin van De Oudheidkamer, kunnen via deze bloemenstraat, naar de hal van het Gemeentehuis gebracht worden.
 • Dansgroep Afraw Nation verzorgt een optreden “Afrodance To Di World”. Deze dansgroep is eerste geworden in de voorronde van het Nederlands Kampioenschap Soneo Dance Challenge. Hun optreden doen ze op het podium, en daarna dansen ze verder met het publiek.
 • PUREpassionforyouth komt op het terrein staan met hun caravan. Jeugd kan in de caravan lekker “chillen”, maar PUREpassionforyouth staat ook atlijd garant voor een leuke activiteit met jongeren.

Bekijk het programma

Wolvest Workshops

TOUWTREKWEDSTRIJD

Verbinden en ontmoeten zijn thema’s die vaak terug komen in Bestemming Wolvega. TeamFRL geeft hier samen met de touwtrekvereniging de Watermannen vorm aan en organiseren een touwtrekwedstrijd. Stel een team samen met vrienden, buren, familie, collega’s en geef je team op met deze aanmeldknop.

Geef je op voor het touwtrekken(externe link)

PUBQUIZ

Historie, taal, cultuur en lokale kennis komen samen in een quiz van de Stellingwarver Schrieversrondte. In teams van 3 tot 5 personen wordt de kennis van ons cultuurerfgoed getest. Geef je team op met deze aanmeldknop. De Stellingwarver Schrieversrondte stelt mooie prijzen beschikbaar. 

Geef je op voor de pubquiz(externe link)

SNEUPERSMIDDAG

In Bestemming Wolvega komt regelmatig naar voren dat inwoners van Wolvega hun historie, cultuur en erfgoed van belang vinden. Daarom kun je in de hal van het gemeentehuis van 14.00 tot 17.00 uur “sneupen” in de archieven van het Gemeentehuis, Historische vereniging Weststellingwerf en De Oudheidskamer. Het Herbarium Frysicum is ook te vinden in de hal van het gemeentehuis. Bloemen of grasjes die je in de tuin van De Oudheidskamer hebt geplukt kun je samen met de vrijwilligers van Herbarium Frysicum opzoeken in hun archieven.

Bekijk het programma

Wolvest sneupers middag

Horeca:

De Horeca van dit festival wordt verzorgd door Stichting Horeca Centrumplein Wolvega. Op dit festival kun je de consumpties ook betalen met munten van Horeca Centrumplein. Deze munten kun je kopen op het festivalterrein. Horeca Centrumplein werkt vaak met de Winkeliers-en ondernemersvereniging Wolvega (WOW). Zo organiseert de WOW deze dag, in het kader van vaderdag, een mannenmarkt!

WOLVEST waar is het

Sla de kaart over en ga naar de tekstversie van: WOLVEST waar is het

Tekstversie

WOLVEST TERREIN

Wolvest is van 14.00 uur tot 22.00 uur 

Locatie

WOLVEST PROGRAMMA