Op 10 juni werd het eerste Wolvest georganiseerd. In de eerste fase van Bestemming Wolvega is er met veel inwoners van Wolvega gesproken. De uitkomsten van deze gesprekken zijn creatief vertaald naar dit festival. Dus vertaald naar muziek, cultuur, taal, natuur, sport en kunst. Met De Muziekzolder Wolvega, Stichting centrumplein Wolvega, TeamFRL, Pure Passion for Youth, de Oudheidkamer, de historische vereniging, de Bibliotheek, het gemeentearchief, Herbaricum Frisicum, touwtrekvereniging de Watermannen en heel veel fantastische vrijwilligers is een mooi festival neergezet.  Een festival voor, door en met Wolvega.

Het weer was fantastisch. Over het hele festival waren er ongeveer 600 bezoekers. Er is genoten van mooie muziek, bellenblazen, stoepkrijten, ’t Kiekhuus, schilderworkshops en dans. Stiekm trots had goodiebags en in de Oudheidkamer was een prachtige tentoonstelling van natuur in de Stellingwerven. Leren rappen kon bij de workshop Raptiel in de Bibliotheek en in middag zijn er vogelkasten en een bijenhotel opgehangen. De grote afsluiter van de avond was een band van eigen bodem: Weekend at Waikiki. Kortom een geweldig festival.

Wolvest wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen om deze dag zo fantastisch te maken. Geniet nog lekker van de foto’s.

Foto's: Heidi Wolters, Alain ter Schuur en Lenus van der Broek

Wolvest 2023